19:30

VV-84 SK Bjuv

Referat: IBK Osby - VV-84 SK Bjuv

Period 1
Matchen börjar men vi börjar ängsligt. Vi kommer inte alls upp i vår kapacitet. Känns som lämnade kvar fokus och attityd kvar i omklädningsrummet. Vi är inte med alls med. Olyckliga mål som trillar in. Redan efter 5 minuter så har VV 84 Bjuv nätat fyra gånger. Detta sätter sin prägel lite på matchen.
Vi blir ett lag som hela tiden behöver jaga. I mitten av första perioden började vi bita ihop och vi känner att nu måste vi f...n ta tag i detta. Vi visar mer attityd och fart. Resultatet kommer också. Båda 2–4 och 3–4 trillar in. Tyvärr så sätter VV 84 Bjuv 3–5 och utökar sin ledning när det återstår 20 sekunder kvar av första perioden. Detta gör att VV 84 kan gå in i periodvila med en tvåmålsledning.

Period 2
Vi kommer ut i andra perioden betydligt bättre. Vi känner att första halvan i första perioden inte var vår bästa. Det ska gudarna veta....
Utvisning för VV84 i tredje matchminuten gör att vi får läge att komma in i matchen genom ett powerplay. Målet kommer också. Stenhårt skott från Avander, pass från Fille. 4–5. på tavlan.
VV 84 svarar tyvärr och utökar sin ledning 2 minuter senare. Bollen studsar inte vår väg vid en rensning. En VV 84: a fångar upp bollen och drar iväg ett skott som letar sig in. Riktigt surt…
Matchen fortsätter och båda lagens målvakter får bekänna färg och får göra ruskigt bra räddningar.
Vi närmare oss ytterligare när vi reducerar till 5–6.
Hugo Stjernqvist drar iväg ett skott efter hårt arbete med att arbeta sig till bollen. Ska låta det vara osagt om Kevin Ekstrand är på bollen framför mål och stångas och krigar. Härlig inställning. Gillas skarpt! Bollen i mål i vilket fall som helst. Riktigt gött.
Nu är vi på gång. Minuterna senare driver Jimmi fram på vänsterkanten och hittar fram med en smörpass till Robban som klipper till direkt. Kvitteringen är ett faktum. 6–6 på tavlan.
VV 84 Bjuv kommer tillbaka och tar vara på ett frislag nere i vårt hörn. Vi står lite passiva och låter deras spelare dra iväg skott som oturligt studsar på benet på vår back in i mål. Men vi ger oss inte... några minuter senare är det dags för kvittering nummer två. Simon får med sig bollen på ett märkligt sätt med lite fot och klipper till på volley.
7–7 på tavlan och vi har ytterligare kvitterat och publiken jublar och man känner att publiken verkligen har varit saknade.
När vi går in i omklädningsrummet och period två är slut så står det fortfarande 7–7 på resultattavlan.

Period 3
Båda lagen känner att tre poäng är viktiga poäng denna kväll. Målvakterna storspela och håller tätt. Bjuvspelarna ligger väldigt bra i täck för våra skott. Chanserna finns men målen uteblir ända fram till 14:e matchminuten. Det känns jobbigt då vi har haft riktigt bra målchanser och kännt att ledningsmålet är på gång för oss. Tyvärr blir det ett ledningsmål för Bjuv istället. En av deras spelare får lite för god tid på sig att ställa in siktet. Ruggigt snyggt skott uppe i Jannerstigs vänstra kryss.
Vi får våra chanser dock 3 minuter senare.
Hugo Stjernkvist ett superläge. Krosspassning till Hugo som klipper till direkt. Men deras målvakt gör en overklig räddning och Slideräddar med ena benet. Retur täcks av deras back. Ruggigt nära…. Vi plockar vår målvakt i slutet för att gå kvittering. Men tyvärr så landar bollen i vår tomma bur istället.

VV 84 Bjuv vinner en tät och målrik match med 7-9 och tar med sig alla tre poäng hem till det natursköna Bjuv. Oavgjort tror jag båda lagen hade varit nöjda med.